Jula 2006
I år valgte vi å feire jul sammen med bestemor og bestefar i Steigen. Her koste vi oss med god mat og godt selskap hver dag. Men plutselig var det lille julaften, og da snudde de huset opp ned og ristet alt ut av det. Så fylte de opp huset på nytt igjen med julesaker så øyet ble både rødt og vått. Det var kjempemoro, for uansett hvor jeg var klarte jeg å stå i veien for noen, men plutselig skulle jeg legge meg og gikk derfor glipp av en del underholdning.

Neste morgen stod jeg opp sammen med mamma og pappa. Onkel Julemorgen, den slampen, hadde sovnet av hele julebadet, og måtte bruke dyrebar TV-tid til å lauge sitt legeme.

Jeg fikk julegodt og pakke i strømpen og syntes med dette at julaften hadde vært en fin dag. Og enda hadde den knapt begynt.

I år erfarte jeg at papiret faktisk bare er emballasje, enda så gøy dette var i fjor. Men det er greia som ligger inni som er morsomst.

Senere på dagen dalte englene i skjul, og roen senket seg, og jeg skjønte at nå var det like før vi skulle sitte i ro ved bordet. Vel, vel... man får vel jobbe litt for moroa også. Jeg drakk fantastiske mengder brus og koste meg med medisterkake og annet godt.

SÅ var det pakkeåpningstid. Det startet utrolig bra, og fortsatte enda bedre. Jeg fikk både håndbrodert bilde, veiskrap, biler, klær og mye mer. Og da gulvet under treet endelig begynte å komme til syne, kom det forsyne meg en sprell levende traktor rullende inn på stua. Den var større enn et hus, og noe av det fineste jeg kunne minnes. Da alle sa at den var min, ble jeg bare stille. Jeg tuslet fram til herligheten og bestemte at min gode venn Bulder var den første som skulle få prøve. Jeg lempet ham opp fra dvalen og trykte ham ned på setet. Og siden han kom velberget fra stuntet, kunne jeg prøve selv også. Og der ble jeg sittende resten av den kvelden.


Endelig på plass hos bestemor og bestefar. Så da er det ostepop på fat i stua.


Jeg gir håret til bestemor en julevask.


Jeg leker med tante Torunn


En helt vanlig middag i advent.


Bestefar lærer meg å sitte som en mann.


Jeg lærer å bade på nytt. Badevann med godterier var tingen.


Så besøker jeg barnehagen i Steigen.


Hele barnehagen ruslet nedover til en gammel høyløe.

Der inne satt det sannelig en nisse. Gjett om han ble overrasket da vi kom.

Nissen var veldig snill og hadde en god og trygg stemme.


På tur tilbake tar jeg en oversikt over utbyttet. Jeg har en kjepp å forsvare meg med.


Så! Endelig julaften. Nå er det bare å vente....


...vente...


... og der! Dette er en ventepakke.


Hurra. Traktor.


Så venter jeg sammen med en annen traktor.


Bestemor har kommet i gang.


Bestefar er gaveutleverandør og oldemor får også sitt.


Onkel Julemorgenfulgl Harald Arnt venter


Oldemor er fornøyd


Bestemor er fornøyd


Bestefar er fornøyd


Bestefar er dessuten litt nisse


Se hva jeg fikk da. En ordentlig traktor.


Jeg øvelseskjører.


Jeg spiser kveldsmat.


Det har blitt første juledags morgen og jeg har inntatt mitt nye hjem.


Pyntet til juledagsmiddag.


Jeg og bestefar er litt "pja".


Utsnitt fra et julehjem


Så kom tante Marita på besøk. Og hun hadde med seg et søskenbarn til meg. Det var moro, og jeg prøvde å være snill med henne. Hun heter Eline Mari.


Så er det plutselig gøy å bade igjen. Etter tre måneder med vannstreik, var det bare en bestemor og en bestefar som skulle til.


Eline Mari, meg og oldemor.

Tusen takk for de fine gavene, de gode selskapene all den gode leken og alt det morsomme dere gjør sammen med meg. Tusen takk alle sammen.